SliderMN Više

Đukanović: Niko realan ne može osporiti postignuća tokom moje vladavine

Prej tvteuta12:38 19 Maj 2023

Moje rezultate niko ne može osporiti, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na konferenciji za medije na Cetinju kojom završava mandat predsjednika. Kako je istakao, njegove rezultate i istorijski značaj u proteklom periodu niko ne može osporiti.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović održava danas u Rezidenciji na Cetinju redovnu godišnju konferenciju za medije kojom završava mandat predsjednika.

Đukanović je naveo da je izabran mir i stabilnost u jednom trenutku. Naglasio je da referendum nije bio čin obnove nezavisnosti, već je to bio, kako je dodao, izraz samopouzdana građana.

„Sve nabrojano nije bilo nešto što je moglo biti završeno u okviru jedne, već se nastavlja u okviru druge vlasti. Naša zemlja je još u periodu emancipacije“, naglasio je on.

Đukanović je istakao da su „napravljeni značajni iskoraci i da niko ne može da ih podcjenjuje“.

“Očuvan mir i učvršćen multietnički sklad devedesetih dok je bjesnio ratni vihor u okruženju, Crna Gora pošteđena razaranja i pogibija tokom NATO kampanje na SRJ, mirnim putem obnovljena i međunarodno priznata država, prepoznata kao faktor stabilnosti u regionu, članica NATO-a prije šest godina, u predvorju Evropske unije, najrazvijenija ekonomija na Zapadnom Balkanu”, kazao je Đukanović.

  • 1

    Radio