SliderMN Više

Đukanović i Ibrahimović privatnim letom do dijaspore u Njemačkoj

Prej tvteuta14:46 28 Mart 2023

Izvor DAN – Predsjednički kandidat i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u subotu, 25. marta, putovao je u Hanover najvjerovatnije privatnim avionom, pokazuju podaci do kojih je „Dan“ došao iz Aerodroma Crne Gore i sa međunarodnih sajtova za letove.

Đukanović je u Hanoveru, u društvu predsjednika Bošnjačke stranke i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, prisustvovao iftaru u organizaciji aktivista dijaspore Crne Gore koja djeluje i boravi na području tog grada. Kako su predstavnici dijaspore objavili na društvenim mrežama, sa iftara je poslat apel dijaspori, sunarodnicima i svim ljudima dobre volje u Crnoj Gori da izađu na izbore i „glasaju za demokratsku opciju koju personifikuje predsjednik Milo Đukanović“.

Iz Aerodroma Crne Gore dostavili su podatke o privatnim letovima u subotu 25. marta, kada je Đukanović boravio u Hanoveru.

– Tokom subote, 25. marta, osim redovnih, na Aerodromu Podgorica opslužili smo i privatne letove: 1. tip aviona S560, registracija S5BBC, tip aviona C525, registracija YUSCJ, tip aviona C25A, registracija 9AJET i tip aviona S56X, registracija S5BBC. Na aerodromu Tivat smo istog dana, osim redovnih letova, opslužili i dva čarter-leta: tip aviona GLF5, registracija P4HBK i tip aviona C680, registracija CSLTI – navodi se u odgovorima koji su „Danu“ dostavljeni iz te kompanije.

Đukanović je u Hanover putovao najvjerovatnije privatnim letom sa podgoričkog aerodroma, vjerovatno avionom registracije S5BBC, jer smo, nakon pretraga na međunarodnim sajtovima, utvrdili da je upravo ova letjelica 25. marta imala let do Hanovera, a istog dana i povratak na podgorički aerodrom.

Da za put u Hanover nije korišćen vladin avion potvrdili su nam i iz Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore i Kabineta predsjednika države.

U subotu, 25. marta, u povodu predstojećih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, upriličen je iftar u organizaciji aktivista dijaspore Crne Gore koja djeluje i boravi na području Hanovera. Iftarskom druženju prisustvovali su i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Bošnjačke stranke Crne Gore Ervin Ibrahimović sa saradnicima. Osim državnih predstavnika Crne Gore, iftaru su prisustvovali i mnogobrojni poslovni ljudu, društveni aktivisti iz NVO, kulturni radnici iz Njemačke, Luksemburga i drugih okolnih zemalja, objavljeno je na fejsbuk stranici urednika grupe Scanj.

  • 1

    Radio