SPORT Više

Đoković na slobodi, ali uz strijepnju od mogućeg poništenja vize?

Prej tvteuta12:06 10 Januar 2022

Saga oko deportacije i učestvovanja najboljeg svjetskog tenisera na teniskom prvenstvu Australije se ne nazire kraju. Najnovija vijest iz Australije je ta da je  Novak Đoković od večeras slobodan, ali uz određene začkoljice.

Kako prenosi portal “theAGE” ministar za imigracije Australije Aleks Houk, večeras neće odlučivati o sudbini Đokovića. Houk je imao mogućnost da deportuje prvog tenisera svijeta uprkos ranijoj odluci suda, prema kojoj se Novaku ukida zabrana. Sud u Melburnu poništio je odluku Federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Đokovića, a potom je ministar za emigracije Aleks Hok odustao od namjere da iskoristi diskreciono pravo i svojom odlukom mu poništi vizu.

Đokovićev tim još uvijek ne može da proglasi potpuni trijumf jer postoji mogućnost da mu viza bude ukinuta u utorak, prenosi portal RTS-a.

Portparol ministra Hoka potvrdio je da i dalje postoji mogućnost da Novaku Đokoviću bude poništena viza uprkos sudskoj presudi.

„Poslije današnje odluke suda možemo da obavijestimo javnost da ministar za migraciju i dalje ima diskreciono pravo da Novaku Đokoviću poništi vizu na osnovu člana 133C(3) Zakona o migraciji. Ministar i dalje nije donio odluku po ovom pitanju zbog čega je proces i dalje otvoren“, navedeno je u saopštenju.

  • 1

    Radio