SliderMN Više

Đeka – Fejzić: „Nastavićemo putem pomirenja“

Prej tvteuta09:34 20 Maj 2022

Islamska zajednica u Crnoj Gori pridaje veliki značaj očuvanju multivjerskog i multinacionalnog sklada u Crnoj Gori i nastaviće tako u cilju očuvanja potvrđeno dobrih odnosa poruka je sa sastanka ministra ljudskih i manjinskih prava Fatmira Đeke i reisa Rifata ef. Fejzića.

Reis Islamske zajednice čestitao je ministru na imenovanju i izrazio uvjerenje da će i mandat ove Vlade dati pun doprinos očuvanju i daljem unaprijeđenju odnosa između države Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Ministar Đeka zahvalio je reisu na riječima podrške i dodao da nova Vlada preuzete dužnosti shvata krajnje ozbiljno i u realizaciji svojih obaveza ponaša se u skladu sa tim.

„Islamska zajednica svojim radom i zalaganjem u prethodnom periodu doprinosila je očuvanju  svih tekovina koje baštinimo kao multivjersko, multinacionalno i multikulturalno društvo, a to su tolerancija, razumijevanje, suživot“, rekao je Đeka.

„Nastavićemo putem pomirenja, boljeg razumijevanja, jačanja tolerancije okupljeni oko zajedničkog cilja, boljeg standarda života naših građana i građanki, visokog nivo interkulturnalosti i evropske perspektive države Crne Gore“, poručeno je sa sastanka.

  • 1

    Radio