SliderMN Više

Dječak koji je počinio masakr čeka slobodu, ne pokazuje kajanje, traži da ga puste na slobodu

Prej tvteuta15:36 9 Maj 2023

BLIC – Dječak ubica (13), koji je očevim pištoljem ubio osam vršnjaka i čuvara u OŠ „Vladislav Ribnikar“, ni danas, šest dana posle monstruoznog čina, ne pokazuje kajanje, piše  Blic.

On je u izolaciji na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu,  potpuno smiren i ima samo dva pitanja: „Kada izlazim odavde?“ i „Kakve su reakcije na ono što sam uradio?“.

Prema saznanjima „Blica“, on nije tražio bilo kakav kontakt, niti je tražio da vidi roditelje.

„Njegova jedina interesovanja su kada izlazi i kakve su reakcije na njegov čin“, kaže izvor „Blica“.

Klinika na kojoj je smješten K.K.

Opisujući trenutno stanje u kome je dječak, izvor „Blica“ navodi da  Kecmanović smatra i ponaša se kao da je pitanje trenutka kada izlazi iz Klinike, odnosno kada će biti slobodan.

On čeka taj trenutak i po svemu sudeći uvjeren je da to treba da bude ovih dana. Učenik sedmog razreda ne dobija ni sedative, jer je on „potpuno smiren“.  Tim doktora radi na utvrđivanju činjenica i stanja dečaka, koji su prethodili monstruoznom činu, ali i tokom izvršenja. On je prestao da ubija drugare iako je imao još dva šaržera municije, odnosno 34 metka. Prema saznanjima Blica, prekinuo je svoj krvavi pir jer je osjetio da ostaje bez daha.

U svoj svireposti, djecu koja su preživela spasio je napad panike koji je  imao u jednom trenutku. Otišao je u dvorište, ispraznio pištolj i pozvao policiju. Podsjetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji se dogodila 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu sa očevim oružjem.

On je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića i dežurne učenice, zatim je svoj pohod nastavio kroz hol škole do kabineta za istoriju. Tamo je ubio petoro vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.

 

  • 1

    Radio