KULTURA Više

Dino Beharović u „Summer Vibes“ na TV Teuta – „U kafanu sam ušao od trinaeste godine“

Prej tvteuta13:44 7 Avgust 2018

Mladi pjevač iz Bara Dino Beharović bio je gost u emisiji Summer Vibes, i tom prilikom je otkrio neke detalje iz svog života. Ovaj dvadesettrogodišnjak je magistar harmonike. Iako je završio Muzičku akademiju na Cetinju, na svojim nastupima uglavnom izvodi narodnu i zabavnu muziku, ali mu je, kako kaže  – klasična muzika u srcu.

„U kafanu sam što se narodski kaže, ušao kada sam imao 13 godina. Prve svoje korake sam naučio od profesora Omera Hodžića. Prve dvije godine sam bukvalno radio bez para, jer sam želio da naučim zanat.“

Do sada je snimio samo jednu pjesmu pod nazivom „Volim te bolesno“, koju je napisao Stevo Simonović, dok je aranžman uradio Saša Nikolić.

„Pjesmu sam objavio prije dvije godine, i to sam uradio zbog svog nekog meraka. U planu imam da snimim još neku baladu, pa se nadam da će publika uskoro čuti i nešto novo od mene“, dodaje Dino.

U životu mu, kako kaže nije bitno da bude popularan. Iako jako mlad, zna šta želi od svog života.

„Najbitnije u životu mi je da budem dobar čovjek. Sve ostalo je prolazno. Završio sam Akademiju zbog sebe da bih se obrazovao u onome što volim, a kako će teći moja karijera pustićemo da to pokaže vrijeme.“

Od septembra, Dino će češće odlaziti za Beograd jer se prijavio za  regionalno muzičko takmičenje “ Zvezde Granda“.

„Dugo sam razmišljao da li bih trebao da se prijavim. Mislim da sa tim ne mogu izgubiti ništa. Nadam se da ću nakon učešća u tom takmičenju samo napredovati, pa eto – vidjećemo kako će sve proći“, zaključuje Dino.

  • 1

    Radio