SliderMN Više

DIK: Evropa sad može da predloži drugog predsjedničkog kandidata, potpise mogu dati isti birači koji su podržali Spajića

Prej tvteuta15:51 22 Februar 2023

Državna izborna komisija DIK danas je jednoglasno odlučila da Pokret Evropa sad PES ima pravo da predloži novog predsjedničkog kandidata, nakon što je Milojku Spajiću odbijena kandidatura zbog sumnje u dvojno državljanstvo. Takođe, DIK je odlučio i da birači koji su podržali Spajića mogu podržati drugog kandidata.

DIK je danas razmatrao zahtjev Vasilija Čarapića dostavljenog  DIK-u da li Pokret Evropa sad može da predloži drugog kandidata za predsjednika Crne Gore odmah i da li Milojko Spajić može da povuče kandidaturu i kako bi ta odluka uticla na to da PES  ponovo predloži kandidata, te da li već dostavljeni potpisi za Spajića mogu važiti i za drugog kandidata ES.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša je rekao da, ukoliko dođe do pravosnažnosti odluke vezano za Spajića, smatra da PES ima pravo da predloži novog kandidata.

Nakon što je odbijena kandidatura Spajića iz Pokreta Evropa sad je saopšteno da oni imaju više predloga za novog kandidata, ali je Spajić kazao da bi volio da to bude Jakov Milatović.

Mediji su najavili da „Pokret Evropa sad“ večeras u 19 časova ima sjednicu Predsjedništva, na kome će odlučivati o kanidatu za predsjednika Crne Gore.

  • 1

    Radio