SliderMN Više

Dervišević: Građani da budu oprezni i savjesni tokom praznika

Prej tvteuta09:48 27 Decembar 2023

Povodom predstojećih Novogodišnjih i Božićnih praznika, komandir Stanice policije Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, Alen Dervišević, uputio je saopštenje za javnost, koje objavljujemo u cjelosti.

„Uvaženi građani Ulcinja i cijenjeni gosti,

U svijetlu predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj apeluje da se tokom prazničnih dana, uzdržite od upotrebe bilo kakvih eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, prekomjernog korišćenja alkohola, a posebno da izbjegavate upravljanje vozilom nakon konzumiranja alkohola.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i kroz pojačano prisustvo svojih službenika, prije, tokom i nakon praznika, nastojati da obezbijede stabilan javni red i mir, nesmetano i bezbjedno odvijanje drumskog saobraćaja, sprečavanje vršenja krivičnih djela, kao i ličnu i imovinsku sigurnost svih građana i turista u našoj opštini.

Takođe pozivamo građane i vlasnike ugostiteljskih objekata da prilikom proslava vjerskih i novogodišnjih praznika ni na koji način ne narušavaju javni red i mir, da poštuju važeće Odluke i Naredbe kako bi građani i gosti grada Ulcinja praznike proveli u mirnoj, svečanoj i bezbjednoj atmosferi.

Podsjećamo i to da je prodaja, kupovina i upotreba pirotehničkih sredstava Zakonom zabranjena, te da upotreba tih sredstava može dovesti do povređivanja i samopovređivanja, pa u vezi sa tim upućujemo apel građanima da ne nabavljaju i ne koriste ova sredstva.

Takođe, Odjeljenje bezbjednosti Ulcinj koristi priliku, da svim građanima čestita nastupajuću 2024. godinu, uz želje da praznike provedu u dobrom zdravlju, sreći i miru“, navodi se u saopštenju medijima.

 

 

 

                                                                                        

  • 1

    Radio