POLITIKA Više

Demokratska Crna Gora održala konvenciju u susret izborima 4.februara

Prej tvteuta14:46 29 Januar 2018

Demokratska Crna Gora održala je sinoć u prepunoj sali Skupštine opštine Ulcinj Pobjedničku konvenciju Demokrata za tu opštinu, u susret izborima koji je održavaju u nedjelju, 4. februara. Osim prilike da se vidi značajna podrška koju Demokrate uživaju u ovom najjužnijem primorskom gradu, bila je to i prilika da se izabere Opštinski odbor Demokrata, koji broji 22 člana. Za njegovog predsjednika je izabran Miloš Kopitović, politikolog. Pored brojnih građanki i građana Ulcinja, Konvenciji su prisustvovali i članovi rukovodstva Demokratske Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Aleksom Bečićem.

Predsjednik Demokrata je istakao da je ideja Pobjeda, a ne podjela odavno već rođena u Ulcinju, ali sada je trenutak da tu ideju i Demokrate utemeljimo u ovom prelijepom gradu. On je, zatim, podsjetio, da su Demokrate u Petnjci i Tuzima na do sada najupečatljiviji način potvrdili građanski karakter Partije. „Jedina smo opoziciona partija sa državnog nivoa koja je uspjela da snažno zakorači u parlamente pomenutih opština. Na ponovljenim izborima u Tuzima smo ostvarili sjajan rezultat i uspjeli da na štetu DPSa osvojimo drugi mandat, što je bio alarm za uzbunu u redovima DPSa do te mjere da su mnogi tražili čak i ostavku šefa podgoričkog DPSa, Vladana Vučelića. Dakle, stolica Vučelića se trese zbog Demokrata. Hajde da se nakon 4. februra cijela Demokratska partija socijalista zatrese zbog Demokrata, jer će nakon izbora u Podgorici to treskanje prerasti u cijepanje i definitivan politički kraj Demokratske partije socijalista“.

Bečić je skrenuo pažnju na ponovne riječi predsjednika DPS-a od prije nekoliko dana da je ugrožena Crna Gora i da je treba spašavati i na ovim lokalnim izborima. „Da li ste vi primijetili još nekoga u Crnoj Gori da priča o tome, osim njega? Naravno da ne. Crna Gora je nezavisna i samostalna zemlja i to više niko nikada neće promijeniti. Na to je stavljena tačka. I niko to više ne spominje do onoga koji hoće galamom da prikrije pljačku. Zašto? Pa, da se ne bi pričalo o Blažovim hidrocentralama, o Acovim limenkama, o tome kako su Solanu, bogatstvo, 15 miliona metara kvadratnih utopili svojim drugovima za 800 000 eura; da se ne bi pričalo kako su prije neki dan u Tivtu nezakonito častili Pitera Manka 5,6 miliona eura, kako su nas za Novu godinu častili povećanjem PDV-a, akciza, cijene goriva, struje; kako je Upravni sud donio odluku o slučaju RTCG, za koju poslanici DPS-a kažu da ih ne zanima… E, da se o svemu ovome ne bi pričalo, čujete ponovo razgovore o patriotama i izdajnicima. I to od koga? Od onoga koji je izdao svakoga koga je zastupao za ovih 30 godina.

Predsjednik Demokrata je naglasio da nezavisnost i opstanak Crne Gore ugrožavaju oni koji je ekonomski pustoše, oni koji rasprodaju našu obalu, našu imovinu, našu đedovinu, oni koji je kreditno zadužuju do ovih granica, oni koji je pravno degradiraju, oni zbog kojih mladi ljudi odlaze iz Crne Gore, oni koji kriminalce predstavljaju kao počasne građane, oni koji su doveli Deripasku, oni koji kleče pred Branom Mićunovićem u Splendidu, oni koji je dijele sa Olegom Obradovićem, Acom Đukanovićem i drugim tajkunima, oni kojima je Crna Gora prćija, a euro svetinja.

Imao je direktnu poruku za vladajuću partiju. „Džaba vam pokušaji da podrijete temelje Crne Gore, džaba vam pokušaji da zaustavite naš evropski put udarom na RTCG, džaba vam sve! Vaše vrijeme prolazi, naše vrijeme dolazi! U životu je sve prolazno, samo su dvije stvari vječne: vječna je Crna Gora i vječna je naša ideja Pobjeda, a ne podjela!“

Predsjednik Demokrata je zaključio podsjećanjem građana Ulcinja kako su predstavnici DPSa vršili vlast u Ulcinju, ali i u Budvi, Kotoru i Herceg Novom. „I pred izbore u ove tri opštine predsjednik DPSa je prijetio da je ugrožena Crna Gora ako opozicija dođe na vlast. I šta se desilo? Pobijedismo, Demokrate preuzeše rukovođene tim opštinama i za nepunih godinu dana napravismo renesansu, i finansijsku, i infrastrukturnu, i socijalnu. Zato, ako hoćete to da vidite i u Ulcinju, izbor vam je lak. Glasajte nas ne zbog lijepih očiju, već zbog naše čistine, iskrenosti i konkretnih rezultata. Mi smo jedni od rijetkih koji i u Ulcinju i u Beranama vodimo isključivo pozitivnu kampanju. Nastavljamo pozitivnu kampanju, a drugima ostavljamo mržnju, svađu i primitivizam!  Mi hoćemo da radimo, da gradimo i da živimo! Za mladost, za budućnost, za pobjede, za pravdu, za Ulcinj, za Crnu Goru! Broj 4!“

Na Konvenciji su govorili i Miloš Kopitović, Štjefan Camaj, Marko Popović, Nezir Tutović i Vera Marđonović.

  • 1

    Radio