TURIZAM @sr Više

Delić:“Nadamo se solidnoj sezoni“

Prej tvteuta08:51 11 Jun 2021

Uprkos lošoj predsezoni, zakupci plaža gaje nadu da će se ipak nešto zaraditi u julu i avgustu. Zakupac plaže i auto kampa  „Safari“ Petar Delić kazao je da će se u narednim danima završiti sve pripreme pred sezonu, ali je dodao da je jedna od poteškoća nedostatak radne snage.

„Što se tiče kampa, ove godine je mali broj kampera, a koji najvjerovatnije nijesu dolazili zbog određenih uslova za ulazak u Crnu Goru. Pošto je predsezona izgubljena, očekujem da će kamp možda bolje raditi u postsezoni“, ocjenjuje Delić.

Interesantno je povećano interesovanje gostiju iz Srbije, što Delić komentariše kao pozitivan trend koji nije bio prisutan u takvom procentu kao ove godine.

Na pitanje da li im i koliku pomoć pružaju lokalne institucije u prevazilaženju krize u kojoj su zakupci, hotelijeri i ugostitelji već punih 12 mjeseci,  Delić tu pomoć ocjenjuje kao nedovoljnom.

„ „Morsko Dobro“ i ove godine je umanjilo cijenu zakupa za  50%, a što se tiče komunalnih taksi, evo konkretno odvoza smeća za čem ugovor sklapamo sa „Komunalnim djelatnostima“, insistiraju da se plati 80% odsto od prošle godine. Tu je i porez na nepokretnost koji, iako najavljen, nije umanjen za prošlu godinu. Ne vidim kakav doprinos daju ako vam ništa ne ispunjavaju“, komentariše Delić.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio