POLITIKA Više

DELIĆ: ” NEOPHODNO JE OPLEMENITI TURISTIČKU PONUDU ULCINJA”

Prej tvteuta14:33 29 Januar 2018

Turističku ponudu Ulcinja neophodno je dodatno oplemeniti uvođenjem novih turističkih sadržaja, ali je takođe potrebno stvoriti sigurnost za one turističke radnike koji tu ponudu već prezentuju i po kojima je Ulcinj prepoznatljiv.

 

U posljednjim godinama, Ulcinj je prepoznat kao top camping destinacija i kampove na Velikoj plaži posjećuju gosti iz čitave Evrope, što je još jedan segment naše raznolike turističke ponude koju je potrebno dodatno valorizovati.

 

Socijaldemokrate će se zalagati za razvoj sportskog turizma, prvenstveno kroz adekvatno unaprjeđenje avanturističkog turizma u vidu kitesurfinga i sličnih sportova na vodi, koje je u Ulcinju veoma zaživjelo proteklih godina, zbog izuzetne geografske pozicije Velike plaže. S obzirom da su u trendu aktivni i sportski turizam, neophodno je urediti putnu infrastrukturu, trim i biciklističke staze duž obale od hotela “Otrant” do Ade Bojane. Insistiraćemo da se izgradi trim staza od hotela „Albatros“ do Velike plaže, koja je okružena gustom borovom šumom, kako bi se na taj način stvorili adekvatni uslovi da naši sugrađani, ali i mnogobrojni turisti, uživaju u šetnji, džogingu, biciklizmu i slično.

Uzimajući u obzir uporedna iskustva iz regiona, razvoj poljoprivrede i njeno uvezivanje sa turizmom je potencijal koji je u nedovoljnoj mjeri iskorišćen u Ulcinju. Insistiraćemo na definisanju podsticajnih mjera za proizvodnju tradicionalnih domaćih proizvoda i onih koji se mogu proizvoditi u Ulcinju, kao i na boljoj promociji proizvođača i njihovom uvezivanju sa ugostiteljskim sektorom i podsticanju razvoja seoskog turizma. Od izuzetnog značaja je i valorizacija Solane kao eko-turističke destinacije, kroz valorizaciju njenih ekoloških vrijednosti, sa posebnim osvrtom na razvoj ornitološkog turizma.

 

Na kraju, Socijaldemokrate će nastojati da se zakupcima morskog dobra obezbijede ugovori na više godina, na koji način ćemo im dati sigurnost za investicije i napore koje su uložili u posljednje dvije decenije.

 

Kroz navedene mjere, ali i na druge načine koje smo predstavili u našem izbornom program, Socijaldemokrate zaista imaju realnu i ostvarivu viziju ozdravljenja turističke privrede u Ulcinju. Stoga, stabilno i dosljedno 4. februara zaokružimo broj 1, za dobrobit svih Ulcinjanki i Ulcinjana!

Petar Delić, kandidat na odborničkoj listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Ulcinj”

  • 1

    Radio