SliderMN Više

Dani bamije 23. avgusta

Prej tvteuta13:36 7 Avgust 2023

Tradicionalna manifestacija “Dani bamije” biće održana dana 23.08.2023. (srijeda) na Servantesovom trgu unutar “Palate Venezia” u ulcinjskom Starom gradu, sa početkom u 20.00 časova. To je potvrđeno od strane organizatora manifestacija hotela „Palata Venezia“.
„Izuzetno smo ponosni što je gastronomski specijalitet, tj.deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta Crne Gore – garantovano tradicionalni specijalitet “Bamije na ulcinjski način” svake godine sve više prihvaćen na lokalnom, nacionalnom, ali i na internacionalnom nivou.
Vjerujemo da će svi posjetioci i učesnici manifestacije “Dani bamije” uživati u veoma sadržajnom programu takmičarsko – edukativnog – podsticajnog – kulturno zabavnog karaktera.
Ove godine manifestacija ima takmičarski karakter, gdje je učešće do sada potvrdilo nekoliko predstavnika iz više zemalja.
Posjetioci će osim BESPLATNE degustacije ove čudotvorne i ljekovite biljke pripremljene na različite nacčine, imati priliku da saznaju nešto više o samoj bamiji, što smatramo da je od izuzetne važnosti.
S obzirom da su   “Dani bamije” već poprimili  internacionalni karakter, od strane vrijednih uzgajivača bamije “naša” manifestacija je prepoznata kao krucijalna odskočnica i podsticaj za ulaganje u njen uzgoj i direktno povećanje obima njenog prinosa. Kao i prethodnih godina, manifestacija će biti krunisana prigodnim kulturno zabavnim programom“, poručuju organizatori.

  • 1

    Radio