SliderMN Više

Danas počinje jubilarna XX Maslinijada u Baru

Prej tvteuta10:35 28 Januar 2023

Jubilarna 20. Maslinijada održaće se 27, 28. i 29. januara, a svečano otvaranje zakazano je za subotu, 28. januara, sa početkom u 11 časova, u Starom Baru.

Manifestaciju, u organizaciji NVO „Maslinijada“ i NVO Udruženje maslinara „Antivari“ Stari Bar, koja se održava pod pokroviteljstvom Opštine Bar, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, započeće Međunarodnom konferencijom pod nazivom „Maslinarstvo – tragom tradicije ka inovativnoj budućnosti“, sa početkom u 17 časova, u Svečanoj sali Dvorca kralja Nikole u Baru.

U subotu, u 11 časova, manifestaciju će svečano otvoriti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, a prisutnima će se obratiti i Predsjednik Opštine Dušan Raičević. Biće uručene nagrade za najbolja maslinova ulja, najuspješnije maslinare, najbolje održavane maslinjake, kao i najljepše izložbene štandove.

U subotu i nedjelju, biće upriličen bogat kulturno-zabavni program, u kojem nastupaju: KUD „Rumija“ i KUD „Jedinstvo“, Barske mažoretke, Rock band Akademija, Nenad Knežević KNEZ, Džaja i Dino Beharović, Orkestar „Tuške meraklije“, Žuti Serhatlić i Ari Hajdarević.

Tradicionalno, na izložbenim štandovima će biti besplatna degustacija maslina, maslinovog ulja, sira, meda, vina, domaćih sokova i ostalih prepoznatljivih jela barskog podneblja.

Maslinijada se organizuje od 2002. godine, pod sloganom „Maslina je ime Bara“, i predstavlja jednu od najposjećenijih i najznačajnijih poljoprivredno-turističkih manifestacija u Crnoj Gori.

Za gledoce iz dijaspore, omogućen je prenos uživo, tokom oba dana, putem zvaničnog YouTube kanala NVO „Maslinijada“.

  • 1

    Radio