SliderMN Više

Danas konstitutivna sjednica SO Tuzi: Ferhat Dinoša odustao od mjesta predsjednika

Prej tvteuta10:13 27 Mart 2023

DAN portal – Sjednica Skupštine opštine Tuzi na kojoj će biti verifikovani mandati odbornicima i izabran predsjednik Skupštine zakazana je za danas u 11 časova. Pred odbornicma će se naći samo dvije tačke dnevnog reda, odnosno potvrđivanje mandata odbornicima u SO Tuzi po osnovu izvještaja Opštinske izborne komisije o konačnim rezultatima izbora za odbornike u SO Tuzi koji su održani 5. marta, kao i izbor predsjednika SO Tuzi. U prošlom mandatu funkciju predsjednika SO Tuzi obavljao je Fadilj Kajošaj.

Nacionalna unija Albanaca za predsjednika SO prelagala je Ferhata Dinošu, ali po zakonu to nije bilo moguće jer je on već dvije godine penzioner. Tu informaciju za „Dan“ potvrdio je Dinoša.

– Zakon ne omogućava penzionerima da obavljaju tu funkciju, a ja sam u penziji već dvije godine. Na tom mjestu biće neko drugi iz moje partije. Bila je priča da bi bilo dobro da sam na toj funkciji, a postojala je ta volja i kod koalicionih partnera, ali znamo da po zakonu ne mogu. Ja sam čovjek koji poštuje zakonske propise. Vidjećemo da li će Fadilj Kajošaj, nastaviti da obavlja tu funkciju. Moram konsultovati ljude iz predsjedništva stranke, a sjutra ćemo imati konačan predlog – rekao je Dinoša.

Na lokalnim izborima 5. marta koalicija Albanski forum koju čine Albanska alternativa, Demokratski savez Abanaca i Nacionalna unija Abanaca, a predvodio je Nik Đeljošaj, predsjednik Opštine, osvojila je apsolutnu vlast i 18 mandata. Koaliciona lista „Pravim putem“, koju čine DPS, BS, DUA i Socijaldemokrate osvojila je 12 mandata, Demokrate jedan, koliko i Socijaldemokratska partija i Pokret za Tuzi. Ispod cenzusa ostale su Albanska koalicija Zajedno, koju čine Demokratska partija i Nova demokratska snaga Forca, sa osvojenih 179 glasova, SNP sa 159 glasova i Stranka pravde i pomirenja sa 131 glas.

  • 1

    Radio