Sociale Više

Dan žaba na Maloj plaži organizovan uz igre i kreativne radionice

Prej tvteuta16:47 11 Maj 2019

U organizaciji NVO Crnogorsko društvo ekologa i NVO MogUl na Maloj obilježen je Dan žaba, gdje su učestvovali učenici osnovnih škola sa područja Ulcinja. Tim povodom organizovane su kreativne radionice i interaktivne igre poput „Žablje olimpijade“ koju su vodili profesori i animatori. Prema riječima naučne saradnice Crnogorskog društva ekologa  Katarine Ljubisavljević ovom manifestacijom nastojalo se podići svijest o stanju i ugroženosti endemične Skadarske žabe čije je stanište i u ulcinjskim vodama. 
„Žabe su generalno jako ugroženi vodozemci, a njihova korist u ekosistemu i lancu ishrane je jako bitna, te je ovo prilika da se djeca upoznaju sa njihovim načinom života. Smatramo da će ova djeca jednog dana voditi računa kao odrasle osobe o njima i ne ugrožavati im staništa kojih je sve manje“, tvrdi Ljubisavljevićeva. 
“ Save The Frogs Day “ obilježava se od  2008. godine širom  svijeta, zahvaljujući američkoj dobrotvornoj organizaciji SAVE THE FROGS! Glavni cilj projekta je podzianje svijesti  javnosti o pitanju izumiranja i ugroženosti žaba te akcije za njihovo očuvanje.


  • 1

    Radio