SliderMN Više

Dan Roma obilježen i u Ulcinju – po prvi put turnir u fudbalu za mlađe uzraste

Prej tvteuta13:26 9 April 2022

Povodom Međunarodnog dana Roma, koji se u svijetu obilježava 8. aprila, u Ulcinju se po prvi put održao turnir u malom fudbalu za dječji uzrast. Na turniru u kom učestvuju četiri ekipe iz Ulcinja, učešće su uzela djeca iz romske ali i većinske zajednice.

Ispred organizacije NVO „Mladi Romi“, Samir Jaha izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja ovakvog turnira.

„ Nama je posebno zadovoljstvo što smo danas u Ulcinju, da smo zajedno sa našim saradnicima i facilitatorom događaja  Almirom Beganajem. Ovaj događaj sprovodi se u okviru programa „ROMACTED“ koji realizuje Savjet Evrope uz podršku Evropske unije. Ovo je jedan od događaja u nizu koji smo organizovali u nekoliko opština“, poručio je Jaha, koji je ocijenio da se o problemima Roma i njihovoj intergraciji mora intenzivnije raditi.

Turnir je podržala Opština Ulcinj, koja je u petak, na Međuranodni dan Roma na zgradi ove institucije istakla zvaničnu romsku zastavu.

na turniru u malom fudbalu učestvuju 4 ekipe iz Ulcinja

„ Mi smo jedna od 5-6 opština koje su već drugi put aktivno uključene u obilježavanje ovog dana. Ovo je za nas veoma emotivno, ali želimo da pošaljemo i jasnu poruku. Želimo da naša zajednica bude što kvalitetnija, što bolja i sa što više rezultata. Ako u toj zajednici ne uključimo njenog člana, onda naši resursi ostaju sa strane, što nije dobro“, poručila je potpredsjednica Opštine Ulcinj Hadidža Đoni.

Jedan od organizatora ovog turnira Almir Beganaj kazao je za TV Teuta da mu je čast što se i u Ulcinju obilježava Dan Roma.

„ Obzirom na to da se ovaj turnir održava po prvi put u Ulcinju, moram reći da su djeca baš zadovoljna i vesela. Drago mi je što će se danas družiti i nadam se da ćemo turnir organizovati svake godine“, poručio je Beganaj.

  • 1

    Radio