AKTUELNO Više

Dan D za vladu Krivokapića, SNP ipak odustao od “ crvenog kartona“

Prej tvteuta08:48 4 Februar 2022

Poslanici crnogorskog parlamenta bi danas, na odvojenim vanrednim sjednicama, trebalo da raspravljaju o Vladinom prijedlogu o skraćenju mandata Skupštini i prijedlogu opozicije i koalicije Crno na bijelo da se glasa o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Sjednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini zakazana je za 10 sati, a o izglasavnju nepovjerenja Vladi 11 sati.   Da bi dnevni red bio usvojen potrebno je da za njega glasaju 41 poslanik. Za skraćenje mandata parlamentu, kao i pad Vlade potreban je 41 glas.

Podsjećamo da poslanici juče nisu usvojili dnevni red, te time nisu raspravljali o prijedlogu premijera Zdravka Krivokapića da se razriješi potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Predlog da se glasa o nepovjerenju Vladi potpisao je 31 poslanik opozicije i koalicije Crno na bijelo.

Izvjesno je da će za smjenu Krivokapića glasati poslanici koalicije Crno na bijelo, Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije Crne Gore, Bošnjačke stranke, Liberalne partije, koalicije „Jednoglasno“ i „Albanska lista“, dok je sinoć iz Socijalističke narodne partije najavljeno da danas ipak neće podići ruku za pad Krivokapića.
Naime, SNP neće glasati za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića, ali je sasvim sigurno da niko iz SNP-a neće žaliti ovakvu vladu, a posebno ne premijera, kazao je lider SNP-a Vladimir Joković. 

On je u emisiji „Usijanje“ na Kurir Televiztiji kazao da je Vlada Zdravka Krivokapića bila eksperiment.

„Što se tiče nas u SNP-u mi nećemo zbog javnosti Crne Gore glasati za smjenu Zdravka Krivokapića, ali sam već rekao i to je sasvim sigurno da niko od nas neće žaliti ovakvu Vladu, posebno ovakvog premijera. Ova vlada bila je eksperiment. Crna Gora u ovom trenutku ulazi u ozbiljnu institucionalnu krizu. Takođe, sudija izvjestilac je rekao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prekršio Ustav Crne Gore. Dakle, možemo doći i do toga da bude smijenjen i Milo Đukanović. Možemo da ostanemo i bez predsjednika države, i bez predsjednika Vlade, bez skupštine i definitivno Crna Gora ulazi u veliku institucionalnu krizu“, rekao je Joković.

  • 1

    Radio