Aktuale Më shumë

Damjanoviq: Pagat në sektorin publik arritën ose tejkaluan ato në sektorin privat

Prej tvteuta08:33, 19 Mars 2023

Me programin Evropa Tani në fillim të vitit të kaluar, e më pas pas negociatave ndërmjet Sindikatës dhe Qeverisë dhe në fillim të këtij viti, pagat e të punësuarve në sektorin publik janë rritur dhe do të vazhdojnë të rriten.

Tani ato janë kryesisht të njëjta ose më të larta se pagat në sektorin privat, i cili mbush buxhetin për të njëjtat paga. Ministri i Financave Aleksandar Damjanoviq nuk sheh asgjë të keqe në këtë.

“Nëse dikush pret që sektori publik të jetë konkurrues dhe të ofrojë shërbime të shkëlqyera për të njëjtin sektor privat, atëherë duhet ditur se punonjësit e sektorit publik duhet të kenë një nivel pagash të përafërt me atë të sektorit privat. Unë kam qenë thjesht dëshmitar se njerëzit janë tërhequr nga organet shtetërore në kompanitë private për shkak të pagave më të mira, kushteve më të mira të punës, kjo është një gjë e mirë edhe nga ky këndvështrim”, tha Damjanoviq.

E keqja është se në administratën publike ka shumë më shumë të punësuar seç duhet dhe e gjithë kjo, duke përfshirë edhe rritjen e fundit, financohet nga arkat e shtetit, të cilat mbushen nga privati.

  • 1

    Radio