AKTUELNO Više

Damjanović najavio: Narednih dana „trinaesta penzija“

Prej tvteuta09:27 9 Decembar 2022

Penzioneri sa primanjima ispod 790 eura dobiće „trinaestu penziju“ narednih dana, saopštio je ministar finansija, Aleksandar Damjanović. Visina primanja zavisiće od visine penzije.

„Obećali smo da ćemo zbog narušavanja životnog standarda pokušati da damo pdoršku, ukupne vrijednosti od 17 miliona eura, i biće isplaćeno narednih dana. Mislim da podrška dolazi u pravo vrijeme, decembar je mjesec sa najvećim troškovima. To će biti po ustaljenom modelu, preko pošte“, rekao je Damjanović za TV Vijesti.

On je kazao da će do 200 eura primiti oni koji uobičajno primaju iznos do prosječne penzije (360 eura), sto eura oni koji primaju prenzije od 360 eura do 450 eura, a 50 eura pomoći oni čije su penzije od 450 eura do „potrošačke korpe“ koja je po podacima Monstata oko 790 eura.

„Procijenili smo da je gornji limit iznos potrošačke korpe što je skoro 800 eura. Preko toga se ne može govoriti o podršci. Penzija preko 800 eura je koliko-toliko pristojno“, kazao je Damjanović.

Budžetom za narednu godinu, kako je podsjetio, predviđeno je povećanje zarada u javnom sektoru, pa će doći i do povećavanja, odnosno usklađivanja penzija, dva ili tri puta u toku godine.

  • 1

    Radio