AKTUELNO Više

Dabović:“Tender za odabir izvođača radova na izgradnji kino sale bio transparentan“

Prej tvteuta16:32 5 Mart 2021

Krajem prošlog mjeseca, potpisan je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji nekadašnje kino sale u Ulcinju, kojem je prisustvovao predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, direktor D.o.o. „Eurozox“ Zoran Drobnjak, kao i Glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, koji je ujedno i  predsjednik Komisije za odabir najboljeg ponuđača. Međutim, nakon objave ove informacije, dio javnosti postavilo je pitanje o procesu samog tendera i o njegovoj transparentnosti. Komentarišući ove navode, Dabović smatra da je u pitanju neinformisanost, te da je svaki tender pštine  transparentan, i da  žali što se niko iz Ulcinja nije prijavio na tender.

„Naravno da je cijeli taj proces, od same ideje rekonstrukcije bioskopa protekao u potpuno transparentnom procesu, od zaključivanja saradnje sa Ministarstvo kulture i Opštinom Ulcinj, preko  izrade Idejnog i glavnog projekta, pa do  raspisivanja  tendera. Tender je trajao u određenom roku i bio je apsolutno transparentan,  žao mi je što niko iz Ulcinja nije učestvovao na tenderu, ali me raduje  što je za izvođača odabrana renomirana firma“, ocjenjuje Dabović.

Objekat će biti na mjestu starog kina, a procijenjena vrijednost radova je 1,3 miliona eura. Pored bioskopa, ovaj objekat će  imati i funkciju multimedijalnog centra.  Projekat će, kako je najavljeno biti finansiran od strane Vlade i Opštine Ulcinj, a period rekonstrukcije bi trebao uskoro da započne.

Stanka Vukčević

  • 1

    Radio