AKTUELNO Više

Dabović razgovarao sa direktorima javnih preduzeća

Prej tvteuta15:46 24 Mart 2021

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović sastao se sa direktorima četiri preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Ulcinj: Centar za kulturu, Radio Televizija Ulcinj, Agencija za izgradnju i razvoj i Javno preduzeće za uzgoj i zaštitu divljači, kako bi se u direktnom razgovoru sa njima bliže upoznao sa stanjem u tim preduzećima.

Tokom sastanka se, kako navode iz Dabovićevog kabineta,  razgovaralo o trenutnoj situaciji u preduzećima i modalitetima prevazilaženja nastalih problema, u cilju zadovoljenja javnog interesa uz obostrano zadovoljstvo korisnika usluga  i zaposlenih, te je  konstatovano da je krizu moguće prevazići.

Na sastanku je konstatovano da otežavajuću okolnost predstavlja  činjenica da su finansije preduzeća dodatno opterećene dugovima nastalim u ranijim periodima kao i na sve češće blokade njihovih računa od strane Poreske uprave, Elektroprivrede i Komunalnog preduzeća.

Dogovoreno je da se u što kraćem vremenskom roku dostave predsjedniku problemi, prepreke i konkretni planovi koji će služiti sanaciji njihovog poslovanja, saopšteno je iz kabineta Dabovića.

  • 1

    Radio