EKONOMIJA Više

Dabović: „Početak izgradnje kanalizacije početkom novembra, u toku izmjene planova u nekim djelovima grada“

Prej tvteuta11:21 5 Oktobar 2019

Konačan početak radova na izgradnji jednog od najznačajnijih projekata u Ulcinju, izgradnja kanalizacionog sistema za četiri naselja planiran je za početak novembra. To je u razgovoru za TV Teuta potvrdio Glavni gradski arhitekta Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, koji je kazao da će do kraja mjeseca biti završeni svi administrativni procesi, nakon čega će početi građevinski radovi.

Uskoro se očekuje izmjena dijela dijela plana za opštinu Ulcinj, a koji podrazumijeva izmjenu  koji zahvata prostor na kojem će biti izgrađena solarna farma, a čije izmjene je iniciralo Ministarstvo ekomonije. U toku je prikupljanje dokumentacije za izradu detaljnog plana za naselje Donji Štoj, u kome je izgrađen najveći broj nelegalno podignutih objekata.

Vlada je nedavno pokrenula izradu  Detaljnog plana za hotele i vile visoke kategorije i detaljni plan „Borova šuma“, a koji se posljednjih dana našao u žiži javnosti. Prema dosadašnjem planu, na području od hotela Albatros do rta Đerane planirane su vile sa malom spratnošću, a prema riječima Dabovića taj dio će pretrpjeti najmanju gradnju, jer će prema planu na svakoj parceli gotovo 90% biti zelene površine. 

Sa druge strane, u dijelu od hotela „Albatros“ do nekadašnjeg  „Galeba“, koeficijent spratnosti će, prema riječima Dabovića biti manji nego li u nekim drugim zonama grada.

  • 1

    Radio