AKTUELNO Više

Dabović: „Početak godine u znaku finiširanja projekata, fokus i na pronalaženju rješenja problema parkinga“

Prej tvteuta10:03 12 Januar 2019

Glavni gradski arhitekta za Opštinu Ulcinj Aleksandar Dabović kazao je u intervjuu za RTV Teuta da je za kratak period uspio da  proširi službu arhitekte, i da u planu ima angažovanje još nekoliko arhitekata i stručnjaka koji će raditi u službi, a najteži posao, prema njegovim riječima tek predstoji.
Komisija za praćenje izvođenja i nadzora radova na  projektu izgradnje kanalizacije za četiri ulcinjska naselja, na čijem je čelu,  sastaće se narednog četvrtka kako bi se finiširali detalji oko ovog projekta, koji je u završnoj fazi.
Za vrijeme trajanja njegovog mandata kao Sekretara  za urbanizam i prostorno planiranje nekoliko prostornih planova na području Opštine Ulcinj je usvojeno, međutim, jedan broj planova se nije uspio privesti kraju, te je tako nadležnost za izradu planova preuzelo resursno ministarstvo.
“ Plan generalne regulacije Crne Gore je planski dokument kojim će se detaljnije odrediti ciljevi i mjere prostornog i urbanističkog razvoja Crne Gore, te će se i kroz taj plan najjužnija crnogorska opština biti prostorno uređenija“ kazao je Dabović.

  • 1

    Radio