AKTUELNO Više

Dabović: „Konkurs za izradu idejnog rješenja zone K4  obuhvata 34 hiljade kvadrata, aktuelni objekti se neće rušiti

Prej tvteuta16:32 13 April 2018

Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je Konkurs za idejno urbanističko rješenje zone k4 sektora 65 državne studije lokacije „rt Đeran – Port Milena“.  Studija lokacije je urađena za prostor u zahvatu sektora 65 Prostornog plana područja posebne namjene za morsko dobro i obuhvata turistički kompleks na Rtu Đerane i naseljsku strukturu oko kanala Port – Milena.

Zona planirana za konkursno rješenje “K4”  opredijeljena je  za namjenu kolektivnog stanovanja sa komercijalnom djelatnošću i zeleni pojas uz saobraćajnicu čija je površina 34.168,18m. Prema riječima sekretara za urbanizam i prostorno planiranje Opštine Ulcinj Aleksandra Dabovića raspisivanje ovog konkursa je od velikog značaja za rješavanje urbanizacije ovog dijela Ulcinja, na kome se nalaze i brojni objekti, a koji prema riječima sekretara neće biti uklonjeni već adaptirani primjeni.

Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička i pravna lica sa sjedištem, odnosno prebivalištem na teritoriji Crne Gore. Ukupan konkursni fond iznosi 15.000,00 EUR a biće dodijeljene i nagrade za prvo, drugo i treće mjesto kao i dva otkupa.

Obzirom na to da je ova zona grada veoma atraktivna i da predstavlja veoma važan turistički potencijal, ovo će biti prvi u nizu konkursa a kasnije će se raspisati i konkursi za izradu idejnih rješenja i za preostale tri cjeline ovog područja koje obuhvata predio kanala Port Milena.

Dabović je još jednom apelovao na zainteresovane arhitekte da ukoliko žele još uvijek mogu aplicirati za rješenje i preuzeti svu dokumentaciju na sajtu Ministarstva ili u Sekretarijatu. Konkurs traje do 7. maja 2018. godine.

  • 1

    Radio