EKONOMIJA Više

Dabović: Građani nedovoljno informisani o radu i konkursima sekretarijata, nelegalna gradnja uzela maha

Prej tvteuta16:27 22 Novembar 2016

U toku je priprema programa za uređenje prostora za 2017.godinu a sekretar sekretarijata za prostorno planiranje i održivi razvoj Aleksandar Dabović  apelovao je  na sve građane da na vrijeme krenu sa prikupljanjem dokumentacije za privremene i stalne objekte. Sekretar ističe da su zadovoljni kako teče saradnja građana sa sekretarijatom ali je naveo i da postoji manjak informisanosti kod javnosti kada se određeni lokalitet stavlja na javni konkurs.

Područje Starog grada u narednom vremenu mora se što prije uvrstiti  u plan razvoja za narednu godinu. Na sastanku sa gradonačelnikom Cunguom dogovorili su nekoliko konkretnih projekata i planova koji treba da se usvoje.

Zakon o legalizaciji privremenih objekata stupa na snagu od 1.marta 2017.godine. Sekretar Dabović vjeruje da će se kvalitetnom izradom plana i programa razvoja grada izvršiti uvid i spriječiti izgradnja nelegalnih objekata za područje Ulcinja.

Prema riječima Dabovića, nelegalna gradnja uzela je maha na području cijelog grada. Ističe da je područje užeg gradskog jezgra poprilično devastirano ali da je situacija mnogo gora na području Štoja, Velike plaže i periferije.

Vrlo je važno da oni koji planiraju da u narednom periodu podignu neki objekat, izvade svu potrebnu plansku i građevinsku dokumentaciju, jer se nepotrebno izlažu naknadnim troškovima legalizacije objekata a ni izgrađeni objekat neće moći da bude uvršten u urbanistički plan.

“Ukoliko određeni objekat koji je nelegalno podignut krenete da legalizujete naknadno – to će vas koštati mnogo više nego li kada na početku prikupite svu dokumentaciju i potrebne dozvole”, ističe Dabović.

 

  • 1

    Radio