AKTUELNO Više

Dabović: „Građani će imati priliku da daju prijedloge o izgledu grada“

Prej tvteuta17:44 9 Oktobar 2018

Početkom septembra na poziciji glavnog gradskog arhitekte imenovan je nekadašnji Sekretar sekretarijata za prostorno planiranje i urbanizam u Opštini Ulcinj Aleksandar Dabović. U razgovoru za TV Teuta Dabović kazao je da se u narednom periodu očekuje davanje saglasnosti na idejno rješenje za izgradnju nove pješačke staze od Borove šume do Rta Đerane.
„Nakon određenih tehničkih ispravki imaćemo zavšeno idejno rješenje za ovaj projekat koji će u narednim mjesecima krenuti sa realizacijom. Osim toga, u planu je izrada idejnih rješenja za nove parking prostore, bilo etažne ili garaže i time bi riješili problem parkinga u gradu“, kazao je Dabović.
On je kazao da želi da se kroz otvaranje fejsbuk stranice građanima pruži mogućnost da daju ideje i prijedloge za izglede određenih naselja, objekata i javnih površina.
„Naši sugrađani do sada nijesu imali svijesti prilikom gradnje svojih objekata, te su tako nerijetko narušavali izgled ambijenta u kom žive, ali nadam se da ćemo i to u budućnosti promijeniti“, zaključuje Dabović.

  • 1

    Radio