AKTUELNO Više

CZIP – Poziv za građane Ulcinja: Mali grantovi za originalne ideje

Prej tvteuta09:51 26 Maj 2021

Centar za proučavanje ptica  poziva stanovnike Ulcinja da kroz svoje projekte daju doprinos mjerama usmjerenim ka zaštiti Ulcinjske solane sa njenim jedinstvenim istorijskim i kulturnim vrijednostima, prirodom i divljim svijetom, te da učestvuju u zajedničkom kreiranju atraktivnih i tržišno-konkurentnih turističkih iskustava/proizvoda/usluga i ponuda.

Projekte koje će zajedno finansijski i logistički podržati fondacija EuroNatur, Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i društvo Dr Martin Šnajder Jakobi (MSJA).

Lokalni projekti će biti finansirani kroz drugu fazu projekta „Park prirode Ulcinjska solana: turistički razvoj zasnovan na zajednici i prirodi“ , koji stremi da uz mjere zaštite prirode razvije i ekoturističke proizvode unutar i oko novozaštićenog  područja Ulcinjska solana. Jedna od najvažnijih komponenti je svijest i aktivizam lokalne zajednice, kao i podrška promociji radi ostvarenja društvene i ekonomske koristi.

Poziv će biti otvoren u periodu 25. maja – 20. juna.  Trećeg juna biće održana informativna radionica, otvorena za javnost, na kojoj će građani moći da dobiju sve dodatne informacije. Radionica će se održati u prostorijama Opštine Ulcinj, u period od 10 – 13h.

“Svi mještani Ulcinja koji imaju originalnu ideju o tome kako razviti ili unaprijediti svoj biznis na održiv način, a od kojeg Ulcinjska solana može imati direktnu ili indirektnu korist mogu prijaviti svoj projekat na ovaj poziv”, navode iz CZIP-a.

  • 1

    Radio