POLITIKA Više

CUNGU ODRZAO RADNI SASTANAK ZA VALDANOS

Prej tvteuta18:21 21 Septembar 2016

Predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu, održao je danas radni sastanak sa direktorom Uprave za nekretnine Crne Gore Mirsadom Nurkovićem, načelnikom i savjetnikom Direkcije za drugostepeni upravni postupak u direktoratu za imovinsko pravne poslove Uglješom Bakočevićem i Bratislavom Vuksanovićem, kao i predstavnicima Udruženja za povraćaj maslinade u Valdanosu.

Predsjednik Cungu je ponovio zaključke Skupštine Opštine Ulcinj u kojima se traži povraćaj maslinade u Valdanosu ranijim vlasnicima. On je dodao da treba da se uradi elaborat u kome bi bilo prikazano postojeće stanje maslinjaka, modaliteti vraćanja, valorizacije i korišćenja maslinjaka u Valdanosu.

Direktor Nurković je konstatovao da postoji volja i želja da se postigne dogovor i da je saglasan da su bivši vlasnici ti koji su oštećeni.

Predstavnici Udruženja za vraćanje maslinade u Valdanosu su mišljenja da je prema njima učinjena nepravda koja se može ispraviti ukoliko postoji volja državnih organa, jer oni masline nisu prodali već su one uzete od njih, i da taj lokalitet nikada nije priveden namjeni. Prema njihovom mišljenju ispunjeni su svi zakonski uslovi da im se masline vrate.

Predstavnici Direkcije za drugostepeni upravni postupak rekli su da će maksimalno ubrzati postupak rješanja žalbe Udruženja u drugostepenom postupku, i da će donijeti odluku u skladu sa zakonom.

Nakon sastanka, svi učesnici su posjetili maslinadu u Valdanosu.

Prije početka sastanka, ispred opštine okupili su se bivši vlasnici maslina kako bi ovim putem iskazali svoje nezadovoljsto i protest povodom ovog pitanja.

  • 1

    Radio