AKTUELNO Više

Cungu Markoviqu: Karantin u Zoganje je loša i štetna ideja

Prej tvteuta10:55 24 Februar 2020

PREDSJEDNIK VLADE CRNE GORE

g.Duško Marković

Poštovani g. Markoviću,

Primite izraze dubokog poštovanja za Vaš ogroman trud i konkretne korake usmjereni boljoj budućnosti svih građana Crne Gore.

Obavezan sam,kao Predsjednik Nove Demokratske Snage Forca,da Vam se obratim i izrazim duboku zabrinutost povodom najave da se bivša kasarna JNA u Zoganju nadomak Ulcinja, razmatra kao potencijalna lokacija karantina za Koronavirus.

Svjestan sam da je sama priroda problema jako osjetljiva, i svjestan sam takođe da su društveno-političke prilike ozbiljne. Međutim, smatramo da je čak pomisao da se ovakva institucija postavi u Ulcinju, u turističkom gradu,  pogrešna pa čak i štetna u ovim okolnostima. Naime, u zadnjih par mjeseci, građani Ulcinja su više puta izrazili neslaganje i razočarenje nestručnim i sujetnim upravljanjem gradom, u kojem se bitne odluke, mahom pogrešne i štetne, donose u konsultacijama samo sa pojedinim a ne svim partnerima.  Najava postavljanja karantina dodatno raspiruje negativne emocije građana, koji s pravom su zabrinuti za svoju budućnost u ovom gradu, u kojem građani imaju najmanje plate i penzije na primorju dok grad ima najveći potencijal razvoja u Crnu Goru. Slučaj karantina nam daje negativan dojam da je praksa donošenja odluka bez konsultacija sa partnerima prenijeta i na državni nivo.

Građani Ulcinja nam stalno ukazuju da su nezadovljni nivoom usluga javnog zdrastvenog sistema u Crnoj Gori. Posjeta resornog ministra gradu bez posjete Opštini daje loš dojam.

Mi imamo jako pozitivan stav prema Vama kao rukovodiocu čitave državne administracije, pa imamo slobodu da Vas zbog toga molimo da u duhu sveobuhvatnog društvenog dijaloga koji ste najavili, ne dozvolite da se ovakve teme razmotre u uskom krugu bez prisustva naših predstavnika.

S poštovanjem,

Predsjednik,

Nazif Cungu

  • 1

    Radio