SliderMN Više

Crnogorski sudovi neobezbijeđeni, država da nađe sredstva za sigurnost zaposlenih u pravosuđu

Prej tvteuta13:44 4 Mart 2023

Događaj na crnogorsko – albanskoj granici koji je podigao veliku buru u javnosti u obije zemlje, bila je ružna slika o cijelom crnogorskom društvu. To je za Televiziju Teuta gostujući u jutarnjem programu „Novi dan“ ocijenio predsjednik Internacionalne policijske organizacije IPO Montenegro, Ivan Pekić. On je kazao da ovo nije prvi put da službenici Uprave policije zloupotrijebe svoja policijska ovlašćenja, te dodaje da smo svjedoci da je u prošlosti bio veliki broj zloupotrebe policijskih ovlašćenja.

Komentarišuću jučerašnji napad bombom na zgradu Osnovnog suda u Podgorici, Pekić je kazao da je srećnim okolnostima izbjegnuta veća tragedija, ali da se država i Vlada konkretno moraju pozabaviti bezbjednošću zaposlenih u pravosudnim organima.

„Ovo je jedna opomena za cijelo društvo, mi smo i u prošlosti imali takve događaje… Apelujemo i mi iz civilnog sektora, da želimo da pomognemo Vladi i svim institucijama, da se riješe ovi problemi, da iznađu određena sredstva kako bi se jednom za svagda riješio problem bezbjednosti sudija i ljudi koji rade u sudovima i tužilaštvima u Crnoj Gori“, poručuje Pekić, te smatra da nije optimističan po pitanju odgovornosti Vlade da riješi ovaj problem trajno.

  • 1

    Radio