SliderMN Više

Crna Gora i Cetinje zavijeni u crno, trodnevna žalost u cijeloj zemlji

Prej tvteuta08:49 13 Avgust 2022

U Crnoj Gori je trodnevna žalost. Takvu odluku donijela je Vlada sinoć na telefonskoj sjednici povodom tragedije na Cetinju u kojoj je ubijeno 11 osoba.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust.

sa mjesta uviđaja, foto: Vijesti

I prijestonica Cetinje proglasila je trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se juče dogodila u tom gradu.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin saopštio je da je u tragediji na Cetinju ubijeno 11 osoba, nmeđu njima dvije djece. Vuk Borilović (34) ubio je deset osoba, među njima i dvoje djece od osam i jedanaest godina.

“Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru. Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece”, rekao je Brđanin u video obraćanju javnosti.

Naglasio je da saosjeća sa porodicama stradalih i da u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućuje na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, “a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje”.

Borilović

“Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti. Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom iz lovačke puške ubio dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama”, rekao je Brđanin.

Potom je, dodao je, izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja i ubio još sedam osoba, a ranio šest.

“Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici  i u razmjeni vatre teško ranjen jedan policajac
Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin”,, naveo je Brđanin i istakao da je ubijen i V.B,

Naglašava da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i ubistvo V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

Brđanin

“Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje”, zaključio je on.

Povodom tragedije koja se dogodila juče na Cetinju u Kliničkom centru Crne Gore na liječenju se nalaze četiri pacijenta.

“Prvi pacijent je trenutno stabilan, van životne je opasnosti i smješten je na Klinici za neurohirurgiju. Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intezivnoj jedinici”, saopšteno je iz KCCG.

Iz KCCG navode da treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na mjerama dalje intezivne terapije i monitoringa koji je takođe smješten u intezivnoj jedinici.

“Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe operativno zbrinut i dalje zahtijeva tretman u intenzivnoj jedinici”, kazali su izKCCG.

  • 1

    Radio