SliderMN Više

Crna Gora danas dobija novu 43. Vladu, prenos Skupštine na RTV Teuta

Prej tvteuta09:04 28 April 2022

Na Cetinju se danas održava Prvo redovno zasijedanje Skupštine Crne Gore, na kojem  će mandatar za sastav nove vlade, Dritan Abazović predstaviti poslanicima i javnosti  svoj ekspoze, nakon čega bi trebala biti izglasana nova vlada, koja će, kako je najavljeno, imati 20 ministara. Vlada će, kako je  ranije najavljeno, imati 18 ministarstava, četiri potpredsjednika i dva ministra bez portfelja.

Potpredsjednica vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarka evropskih poslova biće Jovana Marović, potpredsjednik za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, potpredsjednik zadužen za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević, a potpredsjednik zadužen za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Za ministra pravde predložen je Marko Kovač, ministra unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministra finansija Aleksandar Damjanović, ministra vanjskih poslova Ranko Krivokapić, ministra ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović: Ukoliko bude izabrana Vlada,  ministar sporta i mladih biće Vasilije Lalošević, ministar javne uprave, Maraš Dukaj, ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, ministar prosvjete Miomir Vojinović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić. Crna Gora ponovo će imati ministarku kulture i medija, a to će biti Maša Vlaović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović.

Za ministre bez portfelja predloženi su Zoran Miljanić i Adrijan Vuksanović. Poslanici će glasati i za predlog zakona o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, dok je na dnevnom redu  i predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u  kao i izbori i imenovanja.

Osim toga, na čelu parlamenta danas bi trebala biti imenovana Danijela Đurović iz redova Socijalističke narodne partije.

Prenos sjednice sa Cetinja možete pratiti direktno na programu RTV Teuta.

  • 1

    Radio