Aktuale Më shumë

Çmimet e karburanteve vazhdojnë të rriten

Prej tvteuta14:23, 8 Shtator 2023

Sipas raportit të sotëm të çmimeve të derivateve të naftës në bursat ndërkombëtare dhe kursit të këmbimit të dollarit me euro, të dy llojet e karburanteve të benzinës do të jenë më të shtrenjta me një cent dhe euro-dizel me dy cent.
Çmimet me pakicë të karburanteve në Mal të Zi mund të jenë sërish më të larta nga e marta, për të 11-tën herë që nga fillimi i vitit.

Pra, çmimi i ri i benzinës BMB 98 do të jetë 1,70 cent për litër, dhe BMB 95 do të kushtojë 1,66 cent. Çmimi i ri i Eurodieselit, sipas kalkulatorit të bursës, do të jetë 1.57 cent.
Kryeministri Dritan Abazoviq së fundi ka paralajmëruar se Qeveria do të shqyrtojë mundësinë e uljes së akcizës për derivatet, për të ndikuar në uljen e çmimeve.
Ministria e Investimeve Kapitale do të shpallë çmimet përfundimtare të hënën. Në Mal të Zi, çmimet e karburanteve rregullohen çdo dy javë në bazë të lëvizjeve në bursë të çmimeve të derivateve të naftës dhe të kursit të këmbimit të dollarit me euron. Këto shuma përfshijnë zëra të tjerë të përcaktuar nga Rregullorja për çmimet maksimale të karburanteve me pakicë që nga viti 2001.

  • 1

    Radio