AKTUELNO Više

CK Ulcinj: Narednog petka sakupljaće pomoć za najugroženije

Prej tvteuta10:20 4 Novembar 2018

U Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Ulcinju u narednom periodu planiraju nekoliko aktivnosti kojima će prikupiti pomoć i hranu za najugroženije stanovnike Ulcinja. Jedna takva akcija održaće se 09. novembra u 10 časova,  kada će se kod objekta “Solaris” sakupljati hrana za najsiromašnije. Pomoć koju tom prilikom budu sakupili raspodijeliće najugroženijima sredinom mjeseca.
 Na pitanje kako ocjenjuje dosadašnju  saradnju sa lokalnom samoupravom, predsjednik Opštinskog odbora Crvenog krsta Ulcinj Tomo Nikprelević kazao je za TV Teuta da ona skoro i da ne postoji.

„Saradnja Crvenog krsta sa lokalnom samoupravom do sada gotovo i da nije postojala. Nadam se da će se to popraviti u narednom periodu, a sve zavisi i od finansijskih sredstava koja se odvajaju za ovu organizaciju“, kazao je Nikprelević.

 

U organizacijama Crvenog krsta u drugim gradovima volonteri su brojni, dok situacija u opštini Ulcinj nije na zavidnom nivou. Nikprelević vjeruje da će se i to uskoro promijeniti, jer kako tvrdi, bez volontera ova organizacija ne može djelovati  u punom kapacitetu.

„Sve zavisi od sredstava koja imamo na raspolaganju, jer i za volontere nedostaju  uslovi i oprema kojima bi raspolagali, bez toga ne možemo očekivati veći broj volontera“, zaključuje Nikprelević.

  • 1

    Radio