EKONOMIJA Više

Cilj dokumentarca „Putovanje kroz generacije“ da mladi saznaju više o Solani

Prej tvteuta14:10 30 Jul 2019

Dokumentarni film „Putovanje kroz generacije – Ulcinjska solana“, autorke Edine Mustafić premijerno će biti prikazan u petak, 2. avgusta pred Upravnom zgradom tog nekadašnjeg giganta. Gostujući u jutarnjem programu RTV Teuta, predsjednica društva „Martin Schneider Jacoby“ Zenepa Lika kazala je da je poruka filma da mladi, koji misle da znaju dovoljno o Solani, saznaju više o najvećem preduzeću koji je kroz svoj vijek imao najveće uspone i padove.

„Mladi misle da znaju o Solani, kako je nastala, kada i kako je bilo raditi u njoj, međutim, istina je da mladi jako malo  znaju o njoj. Upravo je jedna mlada Ulcinjanka željela da svojoj i budućim generacijama prikaže dobro poznate ali i one nepoznate detalje i priče koje se vežu za Solanu“, kazala je Lika.

Dokumentarni film je urađen u okviru projekta koji sprovodi Asocijacija Dr Martin Schneider-Jacoby uz podršku Centra za građansko obrazovanje, kroz program „Smjestimo korupciju u muzej“ a koji finansira Delegacija EU u Crnoj Gori uz podršku Ministarstva javne uprave.

  • 1

    Radio