EKONOMIJA Više

Cijene nekretnina u padu, interesovanja za kupovinu sve manje 

Prej tvteuta15:06 2 Decembar 2020

U danima kada su investicije uslijed pandemije koronavirusa sve manje, potražnja za kupovinom nekretnina je u padu. Jedan od investitora iz Ulcinja koji posjeduje stambene objekte na nekoliko lokacija, kazao je da je ponuda već godinama u porastu, a da je posebno u ovoj godini potražnja pala, što ujedno i formira cijenu na tržištu.

„Ponuda je porasla,vidite i sami po čitavom gradu i posebno ulcinjskom polju, a potražnja je pala zbog pandemije, tako da situacija nije baš povoljna, i ulažemo napore da prebrodimo ovaj period“,  kazao je za TV Teuta investitor i suvlasnik kompanije „Mastering“ Fatmir Derviši.

Dervišijeva kompanija  uspjela je da prije krize proda većinu stanova što nije slučaj kod nekih investitora koji su nedavno izgradili objekte. Pandemija je djelimično korigovala cijene, koje se u Ulcinju trenutno kreću od 900 do 1000 eura, u zavisnosti od lokacije. Za sada su najatrakvnije lokacije ulcinjsko polje, Pinješ i centar grada.

„Pinješ je po tom pitanju, prema  nekim mojim informacijama u najpovoljnijoj situaciji, slična situacija je sa lokacijama u centru, dok  su cijene stanova u ulcinjskom polju, izuzev prve linije –  niže“, ocjenjuje Derviši.

Prema njegovim riječima, kupci stanova i nekretnina u Ulcinju uglavnom su iz zemalja regiona, Zapadne Evrope i SAD, dok ima interesovanja i domaćih kupaca. Što se kvadrature stanova tiče, uglavnom se traže oni prostraniji, sa srednjom kvadraturom.

  • 1

    Radio