Četvoročlana porodica umalo stradala uslijed pada kućice

Prej tvteuta11:04 2 Avgust 2021

U naselju Bijela gora u Ulcinju umalo je izbjegnuta tragedija, kada je oko 3.15h baraka četvoročlane porodice Misini krenula da se urušava.

Naime, ova porodica koja živi u trošnoj kućici od nekih dvadesetak kvadrata, i onako živi u lošim uslovima, a jutrošnji događaj ih je umalo koštao i života.

„Osjetila sam da se kućica ljulja, i mislila sam da je zemljotres. Uspjeli smo da nekako izađemo prije nego što je baraka pala. Tu smo mogli svi da poginemo i ostanemo pod daske“, kaže uznemirena Zineta Murić, majka dvoje maloljetne djece.

Ona i njen suprug Dalip slabog su zdravlja, i jedina primanja su im 106e koja dobijaju od socijalnog.

„Cijelo jutro sam išao po opštini i socijalnom da nas neko primi, mi nemamo gdje da spavamo. Treba li da kradem ili da radim nešto što ne treba, i mi Romi smo ljudi“, kaže neutješni Dalip.

Porodica Misini moli nadležne i građane humanog srca da im pomognu da sagrade siguran krov nad glavom, jer i ona u kojoj su do sada živjeli  – nije dostojna života jedne porodice u XXI vijeku.

Ukoliko želite da pomognete da porodica Misini dobije novi krov nad glavom, možete im pomoći uplatom na žiro račun Lovćen Banke.

ZINETA MURIĆ

ŽIRO RAČUN LOVĆEN BANKA

565 – 0800100004662 – 94

S. Vukčević

  • 1

    Radio