AKTUELNO Više

A. ĆETKOVIĆ: ŽELE DA OSIROMAŠE ONE NAJRANJIVIJE

Prej tvteuta16:14 21 Decembar 2016

Vlada je utvrdila predlog budžeta za 2017. godinu u iznosu 2,005 milijardi eura kojim je, između ostalog, predviđeno smanjenje zarada javnim funkcionerima i naknada za majke sa troje i više djece. Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović kazao je da su prilikom razmatranja sanacionih mjera prvo pošli od sebe, kao javnih funkcionera, predlažući smanjenje zarada od osam odsto za grupe poslova A, B i C. Nakon skoro godinu dana od stupanja na snagu, zakon o naknadama za majke sa troje i više djece doživio je prvu  izmjenu, i to poprilično veliku.

Zakon o naknadama za majke donijet je na inicijativu Socijalističke narodne partije i uz pomoć opozicionih partija je izglasan u Skupštini. Predsjednik Opštinskog odbora SNP-a Ulcinj Andrija Ćetković smatra da će ove mjere štednje  na račun već osiromašenih  građana Crne Gore imati nesagledive posljedice ali je ujedno i izrazio mišljenje da je ovo logičan slijed događaja nakon formiranja Vlade Duška Markovića.

„Budžetski može se popuniti na mnogo načina, a prvi je svakako uvođenje poreza na luksuznu robu. Ako smo već država socijalne pravde, zašto ovim strogim mjerama Vlada želi da još više osiromaši naše građane“, kazao je Ćetković.

Ćetković je ubijeđen da iako je ovo još uvijek predlog budžeta za narednu godinu, građani već mogu očekivati da će on biti i usvojen.

  • 1

    Radio