SliderMN Više

Ćetković: Javni red i mir na nivou uprkos značajnom nedostatku pripadnika policije

Prej tvteuta11:43 16 Januar 2024

Dvijehiljade dvadeset treća godina protekla je u znaku brojnih bezbjednosnih izazova na nacionalnom ali i na lokalnom nivou. Uprkos izborima, ogromnom prilivu stranih lica za vrijeme sezone i brojnih događaja koji su okupljali veće mase posjetilaca, u Ulcinju je godina za nama protekla bez većeg narušavanja reda i mira, štaviše, neki jgiodinu za nama ocjenjuju kao jednu od stabilnijih u posljednjih par godina.

Vršilac dužnosti Načelnika Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, Blažo Ćetković, u godišnjem rezimeu za TV Teuta, ocijenio je da je pred pripadnicima OB bilo mnoštvo izazova, te da su njegove kolege svakom zadatku pristupile planski i profesionalno, i da su sve odradili „na nivou, da bude stabilan javni red i mir.“

Ćetković je potvrdio i da je period za nama, kako okupljanje na novogodišnjem bazaru na Maloj plaži, tako i Nova godina i obilježavanje katoličkog i pravoslavnog Božića u gradu proteklo bez narušavanja reda i mira. Ipak, u narednom periodu biće izazov ispratiti sve masovnije događaje obzirom na to da je pripadnika policije u uniformi sve manje, iz više razloga.

„Imamo dosta zahtjevnih zadataka, obzirom na to da je nekoliko naših kolega pošlo u penziju i da će se to nastaviti i u toku ove godine, tako da se smanjuje broj  uniformisanog sastava policije ne samo u  Ulcinju, već i u cijeloj  Crnoj Gori. Očekujemo da će ubrzo stasati i nove generacije policajaca koje završavaju Policijsku akademiju u Danilovgradu, i sa ovoliko koliko nas ima, moraćemo da se uhvatimo u koštac sa svim izazovima“, ocijenio je Ćetković.

Za vrijeme trajanja njegovog mandata, Ćetković  bi volio da se bezbjednost, javni red i mir održi i bude na još većem nivou, te se nada da će uz pojačanje kadrovskih kapaciteta uspjeti da već s proljeća budu spremni za novu turističku sezonu u Ulcinju.

Više pogledajte u večerašnjem izdanju „Hronike Ulcinja“, od 20 i 30 časova. 

  • 1

    Radio