POLITIKA Više

ĆETKOVIĆ: BOJKOT SKUPŠTINE VIŠE NE DAJE EFEKTE, OPOZICIJI HVALI INOVATIVNOST

Prej tvteuta16:36 14 Jul 2017

Aktuelna politička situacija u  Crnoj Gori nije pozitivna, makar po pitanju opozicije i unutrašnjih sukoba i frakcija   koji su ovih dana tema broj jedan u medijima. Predsjednik opštinskog odbora Socijalističke narodne partije u Ulcinju Andrija Ćetković smatra da ovakve frakcije samo škode opoziciji i idu na ruku vladajućoj koaliciji.

Na pitanje novinara TV Teuta, da li vjeruje da će doći do političke destabilizacije u zemlji, Ćetković  tvrdi da se Crna Gora samo ekonomski može destabilizovati. Smatra da bojkot Parlamenta opozicije više ne daje nikakve pozitivne efekte, kao  i da u redovima opozicionih stranaka defitinitivno fali inovativnosti.

Ovakvo stanje samo koristi vlasti, jer čelnici opozicije kao da ne žele da shvate u kakve duboke unutrašnjo-političke krize dovode kompletno društvo, smatra Ćetković.

Iako su predstavnici Bošnjačke stranke i Liberalne partije dali svoj glas pri izglasavanju Zakona o naknadama za majke sa troje i više djece, isti poslanici, kaže Ćetković pogazili su svoju riječ i vrlo uredno podigli glas za ukidanje naknada na nedavnoj sjednici Skupštine.

Prethodnih dana aktuelni su unutrašnji sukobi i neslaganja u SNP-u. Ćetković kaže da je u toj partiji oduvijek postojao jedan mali broj ljudi koji su radili za korist partije, dok sada sa druge strane vlada većina onih kojih su u SNP-u samo iz lične koristi. Kongresi partija, tvrdi Ćetković postoje da bi ojačali unutarpartijsku složnost i stabilnost, a ne da bi je rasturali, što je slučaj, kako kaže sa narednim kongresom SNP-a.

 

Glavni odbor Socijalističke narodne partije zakazao je osmi kongres partije za 13. avgust, u Podgorici, na kojem će biti izabran novi predsjednik. Odlukom o sazivanju Kongresa predviđeno je da u radu najvišeg partijskog tijela SNP-a učestvuje 463 delegata. Od toga 310 biće predstavnici izabrani u opštinskim organizacijama, a 153 člana aktuelnog Glavnog odbora.

  • 1

    Radio