SliderMN Više

Čekaju nas zanimljive dvije sedmice, Milatović izdominirao, građani se oslobodili pritiska

Prej tvteuta11:05 20 Mart 2023

Jučerašnji izborni dan  je u Crnoj Gori bio kao jedan skandivanski izborni dan, bez tenzija, mirno, pomalo i dosadno, i nakon proglašenja ide se dalje, i za mene je to još jedan znak da u posljednje vrijeme idemo u malo punijoj mjeri ka demokratiji i to je dobra stvar za naše građane. To je za Televiziju Teuta ocijenio politički analitičar prof. dr Vladimir Pavićević.

Komentarišući izborni rezultat kandidata, on je kazao da se s početka kampanje izdvojilo troje kandidata koji su uzeli najveći broj glasova, ali se, kako kaže očekivalo, da predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović sigurno ide u drugi krug ali je bilo pitanje ko će mu biti protivnik.

„Tu je nastala jedna borba unutar grupacija i saveza koji i jednan i drugi dijele ideje i vrijednosti koje su osvojene 30. avgusta 2020. godine kada je DPS razvlašćen. Mi smo imali iz oba tabora poruke da će se  kandidati međusobno podržati koji god bude izašao na duel Milu Đukanoviću,  i onda smo vidjeli da je ostvario značajnu pobjedu u odnosu na Andriju Mandića, što znači da on zasluženo ide u drugi krug, i sada se postavlja pitanje; kakav će biti rezultat u drugom krugu, da li će Jakov Milatović uspjeti da pobijedi Mila Đukanovića u ime ideala od 30. avgusta ili će Milo uspjeti da sačuva svoju poziciju ali i kako će izgledati ove dvije sedmice kampanje“, ocijenio je Pavićević.

Kada se saberu svi glasovi kandidata dolazi se do procenta od preko 60% glasova u korist oponenata Đukanoviću a koji su lideri partija pobjednika prethodnih parlamentarnih izbora,što dokazuje da bi jedan zajednički kandidat u prvom krugu pobijedio Mila Đukanovića, ocjenjuje Pavićević.

Poslušajte u intervjuu ispod i kako Pavićević vidi naredne dvije sedmice, kako komentariše ostavku kandidatkinje Draginje Vuksanović Stanković, ali i da li su jučerašnji izbori protekli u fer uslovima.

  • 1

    Radio