Aktuale Më shumë

CEDIS do të zotërojë rreth 80,000 matës deri në fund të vitit

Prej tvteuta12:50, 8 Korrik 2024

Rreth 80,000 pajisje të reja matëse do t’i dorëzohen CEDIS deri në fund të këtij viti, bazuar në procedurat e përfunduara të tenderit.

Siç njoftojnë nga kjo kompani, në fillim të muajit mars janë blerë shtatë mijë metra.

Ndërkohë, procedura e tenderit ka përfunduar, kështu që në vjeshtë pritet të dorëzohen edhe 15 mijë matës të tjerë.

Ata theksuan se CEDIS, si autoritet kontraktor, ka respektuar autoritetin e autoritetit të nivelit të dytë dhe nuk ka paraqitur fakte të rëndësishme për vetë procedurat e prokurimit publik, pavarësisht pretendimeve të pavërteta të medias, të cilat janë publikuar gjatë gjithë kohëzgjatjes së ankesës.

Drejtori ekzekutiv Vlladimir Ivanoviq në fjalimet e mëparshme ka theksuar se gjatë procedurave tenderuese është ngadalësuar realizimi i tyre, por pas përfundimit të tyre kompania jonë do të jetë në posedim të mbi tetëdhjetë mijë matësve.

Ata kujtojnë se procedurat e tenderit për prokurimin e njehsorëve u pasuan me shumë polemika, madje edhe nga një periudhë e mëparshme.

 

  • 1

    Radio