SliderMN Više

CDT: Do 15 sati glasalo 45.4% glasača

Prej tvteuta15:22 19 Mart 2023

Prema posljednjim podacima Centra za demokratsku tranziciju, izlasnost na predsjedničkim izborima do 15 sati je 45.4% ili oko 246 200 birača.

“Na sjeveru zemlje do 15 sati glasalo je 46 odsto birača, u centralnoj regiji  49.2 odsto dok je na jugu glasalo  37.4 odsto birača”, naveli su iz CDT-a.

Iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI) izdali su upustva za građane koji svoje glasačko pravo žele da ostvare putem pisma.

“Birač koji zbog starosti, invalidnosti, bolničkog ili kućnog liječenja nije u mogućnosti da glasa na biračkom mjestu na kojem je upisan u izvod iz biračkog spiska, a želi da glasa, podnosi biračkom odbori, na propisanom obrascu, Zahtjev za glasanje putem pisma”, napisali su iz CeMI-a u objavi na Twitter-u.

Iz CeMI-a navode da birač koji želi da glasa putem pisma dužan je da lično potpiše obrazac.

“Zahtjev za glasanje putem pisma dostavlja se biračkom odboru na biračkom mjestu, najkasnije do 13 časova na dan glasanja. Zahtjev za glasanje putem pisma biračkom odboru na biračkom mjestu može dostaviti samo lice koje svojim potpisom ovlasti podnosilac zahtjeva za glasanje putem pisma. Uz zahtjev za glasanje putem pisma i ovlašćenja za podnošenje zahtjeva biračkom odboru se dostavlja i lična karta ili pasoš birača koji želi da glasa putem pisma”, pojasnili su iz CeMI-a.

  • 1

    Radio