POLITIKA Više

Čapuni:“Bez efikasnog rada parlamenta i saradnje vlasti nema pravog razvoja grada“ 

Prej tvteuta14:28 14 Decembar 2020

Skupština opštine Ulcinj radi tempom kojim djeluje i izvršna vlast, i nekoliko važnih odluka koje su uvrštene u dnevni red su zakašnjele. To je za TV Teuta kazao predsjednik SO Ulcinj dr Iljir Čapuni, koji smatra da se sa donošenjem važnih odluka na lokalnom nivou kasni u velikoj mjeri.
„Jedina smo opština koja završni račun nije podnijela u roku, rebalans budžeta je trebao biti usvojen još u oktobru, što nije učinjeno. Čudi me da smo od strane Ministarstva finansija nakon ovakvih postupaka dobili zeleno svijetlo za saglasnost za rebalans van zakonskih rokova“, smatra Čapuni.
Na pitanje zašto se sjednice lokalnog parlamenta ne održavaju redovnije, Čapuni smatra da je to odraz i  neefikasnosti izvršne vlasti, koja je predlagač odluka u najvećoj mjeri.
„Ja sam bio veći idealista  kada sam došao na čelu Skupštine opštine. Očekivao sam življi parlament, međutim, to u ovom domu nije slučaj“, ocijenio je Čapuni.
Da Ulcinj u budućnosti i dalje ne bi nosio epitet  najsiromašnije primorske opštine u Crnoj Gori, mora postojati veća politička volja i efikasnost cijelog sistema, i da svako završava svoje obaveze na vrijeme, kao i da,  prema njegovim riječima treba prestati sa praksom traženja krivca za ovakvo stanje u nekom drugom.
„Bez obzira na pandemiju i epidemiološke okolnosti, Skupština mora redovno funkcionisati. Mi još uvijek čekamo skupštinski  materijal i dokument za budžet, i očekujem da do kraja mjeseca usvojimo Budžet Opštine Ulcinj za narednu godinu“, zaključio je Čapuni.
On je za jednu od važnijih odluka u ovoj godini odabrao odluku o Akustičnim zonama, čime se konačno stalo na kraj buki na Adi Bojani, što je naišlo na veliko odobravanje javnosti i turista.

  • 1

    Radio