Ekonomi Më shumë

Buxheti për vitin 2018, 2 miliardë euro

Prej tvteuta09:55, 14 Nëntor 2017

Qeveria e Malit të Zi në mbledhjen e mbrëmshme ka miratuar Projeksionin e treguesve makroekonomik dhe fiskal për vitet 2017-2020, si dhe Propozim  buxhetin për vitin 2018.

Qeveria ka projektuar rritje reale ekonomike prej 4% në këtë vit dhe 3% vitin tjetër , kurse buxheti për vitin 2018 do të jetë rreth 2 miliardë euro. Nga Qeveria u konstatua se masa e buxhetit është projektuar në bazë të parashikimeve reale , të cilët do të munëdsojnë vazhdimin e investimeve kapitale, stabilizim të financave publike dhe kalimin nga deficit në suficit buxhetor deri në vitin 2020.

  • 1

    Radio