Aktuale Më shumë

Buxheti listë e dëshirave, Qeveria ta tërheqë atë

Prej tvteuta08:52, 21 Dhjetor 2021

Deputeti socialdemokrat Damir Shehoviq tha se propozim-buxheti i vitit 2022 dhe më shumë se 100 amendamente që aktualisht janë “të rënda” në rreth 400 milionë euro, përfaqësojnë “improvizimin më të madh të mundshëm që është parë në këtë hapsirë kohët e fundit”. Ai i bëri thirrje Qeverisë së Malit të Zi dhe ministrit të Financave Millojko Spajiq që të tërheqë buxhetin dhe një qeveri tjetër të propozojë një buxhet real dhe të arritshëm.

Në programin e mëngjesit të TVMZ, Shehoviq deklaroi se “nuk kemi parë kurrë një sipërfaqësi dhe populizëm të tillë që e ka shoqëruar procesin e propozimit të buxhetit”.

“Shpreh habi edhe më të madhe në lidhje me gjakftohtësinë dhe gatishmërinë e vendimmarrësve, bartës të funksioneve të rëndësishme shtetërore, si ministri i Financave, për të luajtur me emocionet e njerëzve, për të ushqyer pritshmëritë e tyre joreale dhe madje edhe me kosto financat publike”, tha Shehoviq, duke menduar për programin Evropa Tani.

Sipas tij, buxheti mund të quhet “një listë dëshirash dhe jo një dokument serioz”.

  • 1

    Radio