Aktuale Më shumë

Bullatoviq do të jetë ambasador në Kinë dhe Radulloviq përfaqësues në misionin e OSBE-së

Prej tvteuta13:17, 3 Korrik 2024

Komisioni për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Emigrantë ka dhënë mendim pozitiv për propozimet që Branko Bullatoviq të emërohet ambasador në Kinë, si dhe Gjorgje Radulloviq të emërohet përfaqësues i përhershëm në Misionin e Përhershëm të Malit të Zi pranë Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) dhe organizata të specializuara të Kombeve të Bashkuara (OKB).

Siç u tha, në seancën e 12-të të mbajtur sot, Komiteti për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Emigrantë shqyrtoi propozimet për emërimin e ambasadorit rezident në Kinë dhe përfaqësuesit të përhershëm në Misionin e Përhershëm të Malit të Zi në OSBE.

“Bordi me shumicë votash ka dhënë opinion pozitiv për propozimin që Branko Bullatoviq të emërohet ambasador i jashtëzakonshëm dhe i plotfuqishëm i Malit të Zi në Republikën Popullore të Kinës, me bazë rezidente, me seli në Pekin. Gjithashtu, Bordi me shumicë votash ka dhënë mendim pozitiv për propozimin që Gjorgje Radulloviq të emërohet si ambasador i jashtëzakonshëm dhe i plotfuqishëm – përfaqësues i përhershëm i Malit të Zi në Misionin e Përhershëm të Malit të Zi pranë Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) dhe Organizata të specializuara të Kombeve të Bashkuara, me seli në Vjenë”, thuhet në deklaratë.

  • 1

    Radio