AKTUELNO Više

Budva: Policijski službenici intenzivno rade na pronalasku počinica dvostrukog ubistva

Prej tvteuta15:52 7 Decembar 2016

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Posebne jedinice policije, preduzimaju intenzivne aktivnosti na terenu usmjerene na identifikovanje i pronalazak lica koje je danas u Bečićima lišilo života dva lica i nanijelo povrede još jednom licu.

 

Naime, danas oko 11,00 časova je u kafe baru „Trofej“ u Bečićima – Opština Budva došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane za sada nepoznatog lica, kojom prilikom su smrtno stradali budvani Đ.B. (32) i D.Z. (69), dok je povrede zadobio I.S. takođe iz Budve.

 

Službenici CB Budva su, odmah po obavještenju o događaju, blokirali saobraćajnice i uže i šire lice mjesta. Službenici CB Budva, zajedno sa Posebnom jedinicom policije, radi pronalaska počinioca vrše pretragu terena u koju je uključen i helikopter Aviohelikopterske jedinice MUP-a.

 

Službenici kriminalističke policije su koordiniranim aktivnostima veoma brzo došli do određenih podataka koji mogu biti od koristi za istragu u ovom predmetu. Takođe u ovom momentu postoje indicije koje ukazuju na to da je današnja upotreba vatrenog oružja posljedica ranijih sukoba kriminalnih grupacija sa područja Crne Gore i regiona, a zbog kriminalnih aktivnosti u koje su ove grupacije bile uključene a koje su se odvijale van teritorije naše države.

 

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji na licu mjesta vrši uviđaj.

 

Službenici Uprave policije, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, preduziamju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja.

 

                                                                                              TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU                                                                                                         

  • 1

    Radio