EKONOMIJA Više

BUDI VOJNIK-OCEKUJE SE ODZIV IZ ULCINJA

Prej tvteuta22:08 11 Mart 2016

Ministarstvo odbrane  Crne Gore raspisalo je javni oglas za prijem novih pripadnika vojske  koji je poceo  27. Februarai  trajace 15 dana.  Potencijalni kandidati imaju ugovor za period od godinu dana sa mogucnoscu produzenja ugovora.

Pukovnik Vojske Crne Gore dr Mehmedin Tahirovic  izjavio je  za TV Teuta, da je prvi put uradjen spot kojim se promovise novi oblik funkcionisanja vojske Crne Gore.

Neophodna je i reforma vojske i bolje obucavanje za takve okolnosti. Pozivom Crne Gore da pristupi NATO alijansi neophodno je kvalitetnije  osposobljavanje pripadnika vojske  i dovodjenje  formacija na nivo koji je standardan za clanice Sjevernoatlantskog saveza.

Sto se tice uslova koji su neophodni za prijem u redove Vojske Crne Gore,  neophodno je biti u dobrom psihofizickom stanju,  kandidat ne smije biti krivicno sankcionisan niti biti u  krivicnom postupku dok je starosna  granica od 18 do  25 godina.

Zainteresovani za prijem u vojsku  mogu se prijaviti putem prijavnog formulara koji je objavljen na   sajtu ministarstva odbrane. Tahirovic je takodje izjavio da se nada da ce biti solidan odziv i iz Ulcinja.

  • 1

    Radio