SliderMN Više

Brojne optužbe na sjednici Skupštine – evo kako su se izjasnili neki poslanici

Prej tvteuta15:16 19 Avgust 2022

Poslanici crnogorskog parlamenta danas će se, na vanrednoj sjednici, izjasniti o predlogu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore.

Za sada se još uvijek ne može ocijeniti kako će se izjasniti određene političke partije i poslanici, ali ono što je do sada poznato je da se, na sjednici, za pad Vlade izjasnio DPS, Liberalna partija, SDP, SD,  dok je poslanik Force Genci Nimanbegu kazao da će biti uzdržan prilikom glasanja.  S druge strane, Demokrate Alekse Bečića u više navrata nagovještavale su spremnost da glasaju za obaranje Abazovića.

Oni su održali sjednicu Predsjedništva na kojoj je trebalo da odluče da li će to učiniti ili dati šansu potencijalnom dogovoru o „resetovanju“ odnosa unutar većine koja je porazila DPS prjie dve godine. Poslanik Damir Šehović (Socijaldemokrate) kazao je da će sa zadovoljstvom glasati za pad vlade.

„Vlada je donekle uspjela dati odgovor u ekonomskoj i socijalnoj sferi u teškoj situaciji globalne krize, sačuvala je turističku sezonu, završen je auto-put… To jesu vidljivi rezultati, ali ključni, zacrtani, su izostali. Naš evropski put je blokiran, nisu izabrane sudije Ustavnog suda, Sudski savjet…nema zaokružene vladavine prava „, kazao je poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić.

Poslanik Adnan Striković (SDP) naveo je da jasno da je 43. Vlada završila svoju misiju i da je pala.

Premijer Dritan Abazović kazao je da je inicijativa za izglasavanje nepoverenja Vladi zapravo podnešena jer je potpisan Temeljni ugovor.

Poslanik  Boris Bogdanović je naveo i da se postavlja pitanje da li je ovo bila vlada, ili su ovo bili politički dileri.

Poslanik DPS-a Jevto Eraković kazao je da ovakve vlade još nije bilo u pristojno dugoj i burnoj istoriji crngoorskog parlamenta.

“ Pravda će u Crnoj Gori doći. Ko su politički destabilizatori Crne Gore – Raško Konjević i Predrag Bošković, oni su politički realizatori. Možete da glasate i možda je to najveće olakšanje za mene, ja sam hobotnicu raskrinkao u potpunosti, teško može da se vrati . Časno vas pozivam, SDT da provjeri ove navode“, naglasio je Abazović.

  • 1

    Radio